HET blog

HET blog


Iedereen die "De blog" zegt, mag een chocoladeletter door zijn neusgat gedrukt krijgen. Het log, het web, het web-log, HET blog! Het maakt niet eens uit dat het lidwoord van web "het" is, het draait om het tweede woord, log, waarvan het lidwoord ook "het" is! En hetzelfde geldt voor vlog. Waarom oh waarom zeggen mensen DE blog? Vertel het mij. Nee serieus.

"Taal verandert soms, en dus kan een foute toepassing van spelling of grammatica toch als goed [...]"

Mond dicht. Dt-fouten zijn ook gewoon fout, desondanks hun frequentie.


waaromdeblog@michaelroeleveld.nl (geen pornopillenspam aub)

Reacties


Niet aan deze 3 velden zitten. Je hoort ze eigenlijk niet te zien. Stuur aub een mail naar info at michaelroeleveld punt nl.

Anoniem

Je taalredenatie kan ik helemaal volgen, alleen het gebruik van het woord 'desondanks' is volgens mij niet oké, het vloeit niet. 'Afgezien van' of misschien wilde je het woord 'ondanks' gebruiken. Verder leek het mij leuk om je met dit bericht te laten weten dat je gelezen wordt.

Ga vooral zo door!

Hartelijks,

Meneer Lips

Michael

Ah, eigenlijk zocht ik een vertaling voor het Engelse "despite", in de context "despite their frequent appearance". Daarnaast zoek ik ook nog een goede vertaling van "though x verb y, y verb z". "Doch" is dan technisch gezien een letterlijke vertaling, maar wellicht wat antiek. "Alhoewel" doet het hem niet altijd.

Zoeken

Opgehaald in 0.03567s